Lezing ‘Mysteriën van leven en dood’ van André de Boer over zijn nieuwste boek

Wie ben ik ? Waar kom ik vandaan ? Waar ga ik naar toe ? Deze vragen komen uitgebreid aan bod in het nieuwe boek ‘Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood – een nieuwe mens worden’ (september 2017). André de Boer en René Stevelink belichten daarin de klassieke levensvragen vanuit de mysteriewijsheid van de rozenkruisers.

Waarom leef ik op aarde? Heb ik hier een opdracht? Na mijn dood vergaat mijn lichaam, maar wat gebeurt er dan met mijn bewustzijn? Verdwijnt dat ook? Of neemt dat dan juist toe? Zou ik naar de hemel gaan of komt iets van mij misschien weer terug op aarde in een ander lichaam? Hoe kan ik omgaan met praktische en ethische dilemma’s over mijn leven en mijn levenseinde?

Als je dergelijke vragen werkelijk levend houdt, krijg je geen exacte antwoorden, maar dan lossen de vragen op en word je zelf het antwoord. De wezenlijke vraag is niet of er leven bestaat na de dood, maar of je werkelijk levend bent voor de dood. Jouw visies op geboorte, leven en dood zijn bepalend voor de wijze waarop je je leven vormgeeft en ervaart.

In het najaar van 2017 verzorgt André de Boer naar aanleiding van zijn nieuwste boek op diverse plaatsen in Nederland zijn lezing ‘Mysteriën van leven en dood’. Geboorte is het tegengestelde van dood, maar leven heeft geen tegenpool. Het leven was, is en zal altijd zijn; het is een mysterie. Je zult het nooit volledig begrijpen, maar je kunt er wel dieper in doordringen zodat je vervuld wordt met het ware, het goede en het schone.

09-09-2017 Haarlem, zaterdagochtend
10-09-2017 Utrecht, zondagmiddag
19-09-2017 Maastricht, dinsdagavond
04-10-2017 Doornspijk, woensdagochtend
17-10-2017 Amsterdam, dinsdagavond
31-10-2017 Alkmaar, dinsdagavond
14-11-2017 Rotterdam, dinsdagavond
18-11-2017 Gent, zaterdagmiddag

 

Een gedachte over “Lezing ‘Mysteriën van leven en dood’ van André de Boer over zijn nieuwste boek

  1. Louis Klaassen

    Het boek ‘Mysteriën van geboorte, leven en dood’, is een leerzaam boek, zoals ook de drie voorgaande spirituele boeken. Het zijn leerzame boeken die tot nadenken stemt.

    Louis

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *