Tijd en eeuwigheid 7 van 10 – In alles de eenheid zoeken – muziek Bronwel 46

 

BESTEL DE MENS ALS KRUISPUNT TUSSEN TIJD EN EEUWIGHEID, € 10,-

Hieronder volgt de tekst van citaat 29 uit het boekje De mens als kruispunt tussen tijd en eeuwigheid, wijze woorden uit vele eeuwen. Die uitgave bevat veertig korte tekstgedeelten uit boeken van uitgeverij Rozekruis Pers en is ontwikkeld als geschenk voor deelnemers aan het gelijknamige symposion dat Stichting Rozenkruis organiseerde op 17 oktober 2021.

 

BESTEL DE DUBBEL-CD BRONWEL

Neem afstand van alle verscheidenheid en zoek in alles de eenheid van de natuur. Zoek echter eerst het Ene in uzelf, daarna het ene buiten u, in de natuur. Probeer ten slotte één te worden met de mensen en schepselen die om u heen zijn, opdat u één worde met hem die de bron van alle dingen is.

God is de eenvoudigste wezenheid en alleen het eenvoudige kan één worden met hem. Maak nooit scheiding tussen God en de natuur, maar aanschouw God in de natuur en u zult zuivere kennis verkrijgen.

Neem de dingen waar zoals ze van nature zijn en laat de dingen zelf, zoals ze gevormd zijn, uw gedachten en ideeën ordenen. Dan denkt u waar. Vele mensen ordenen de natuur volgens hun gedachten en ideeën – en denken dus verkeerd. Want wij mogen de natuur niet aanpassen bij onze gedachten, maar wij moeten ons laten aanpassen door de eeuwige ordening der dingen.

Uit: Karl von Eckartshausen – hoe de rede ons God verklaart, Symposionreeks 14

BESTEL HET SYMPOSIONBOEKJE OVER KARL VON ECKARTSHAUSEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *