Kinderboeken over de natuur: bomen, planten, bijen, dierenhuizen en dieren die imiteren en camoufleren

LEES OVER DE KINDERBOEKENWEEK EN HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2022

1 Het verborgen leven van bomen voor kinderen, Peter Wohlleben
Wist je dat bomen ademen, elkaar helpen, zich slim aan kunnen passen en onder de grond net zo groot zijn als daarboven? Na het lezen kijk je gegarandeerd anders naar bossen en bomen. Peter Wohlleben is boswachter in Duitsland en richtte daar een bosacademie op. Eerder schreef hij boeken over de natuur voor volwassenen, waaronder Het verborgen leven van bomen. Met dit nieuwe boek wil hij juist kinderen, de bomenhoeders van de toekomst, bereiken. Helder legt hij uit hoe bomen, dieren en planten samen een wonderbaarlijke en spannende wereld vormen!

LEES MEER OVER HET VERBORGEN LEVEN VAN BOMEN VOOR KINDEREN

BESTEL HET VERBORGEN LEVEN VAN BOMEN VOOR KINDEREN

2 Briljante planten – Geert-Jan Roebers en Margot Westermann
Planten zijn zo braaf nog niet, en ze zijn ook nog eens een stuk sterker en slimmer dan ze lijken. Lees er alles over in dit grappige en mooie informatieve kinderboek, boordevol leuke weetjes over plantengedrag. Planten zijn altijd druk bezig en zijn een stuk slimmer dan je denkt. Soms zijn ze lief en behulpzaam, maar soms zijn ze sluw of gemeen. En wat zou er met ons gebeuren als ze er helemaal niet zouden zijn?  ‘Briljante planten’ gaat over… nou ja, planten dus! Over hoe ze dieren voor de gek houden, over hoe gras de held van voetbal werd en nog heel veel meer. Geert-Jan Roebers is bioloog en daarnaast ook nog columnist en auteur. De eigenzinnige illustraties van Margot Westermann brengen zijn kennis over de natuur tot leven.

LEES MEER OVER BRILJANTE PLANTEN

BESTEL BRILJANTE PLANTEN

3 Britt bij de bijen, vlieg mee met de honingbij – Britt van Marsenille en Katrien Vanderlinden 
Bijen zijn een van de de belangrijkste schakels in onze voedselketen: drie vierde van wat op ons bord ligt, hebben we aan hen te danken. Zonder bijen zouden er bijvoorbeeld geen groenten of fruit zijn: onze supermarkten zouden behoorlijk leeg zijn. Dat er wereldwijd volledige bijenvolken sterven, is dan ook een groot probleem.  Met Britt bij de bijen wil Britt van Marsenille kinderen op een speelse manier wijzen op het belang van bijen in ons leven. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen bijen en wespen? Welke bloemen zaai je best in je tuin en hoe maak je zelf een bijenhotel? De prachtige illustraties van Katrien Vanderlinden brengen de bijenwereld met een kleurrijke knipoog tot leven.

LEES MEER OVER BRITT BIJ DE BIJEN

BESTEL BRITT BIJ DE BIJEN

4 Ontdek dierenhuizen – Martin Jenkins en Jane McGuiness
Waar wonen dieren? Een natuurboek voor de jongste lezers! Er zijn miljoenen dieren op aarde. Ze krijgen allemaal jongen, ze eten allerlei verschillende dingen en ze hebben bijna allemaal eigen huizen… maar die zien er niet allemaal hetzelfde uit. In eenvoudige woorden en kleurrijke, heldere tekeningen wordt verteld hoe een orang-oetan elke dag een nieuw nest bouwt, een prairiehondje jarenlang in hetzelfde dorp leeft, en een rendier altijd op reis is.

BESTEL ONTDEK DIERENHUIZEN

5 Meesters in vermomming, ontdek de dieren die imiteren en zich camoufleren – Marc Martin
Een zoekboek recht uit de natuur Er zijn dieren die zich fantastisch kunnen vermommen. Sommige hebben schutkleuren of kunnen van kleur veranderen, waardoor ze niet opvallen in hun omgeving, andere doen zich zelfs voor als andere dieren of planten. Meesters in vermomming is een ode aan deze dieren. Eerst wordt uitgelegd hoe een bepaald dier zich weet te vermommen, gevolgd door een grote zoekplaat waarin je het betreffende dier moet ontdekken. Twaalf dieren komen aan bod, van de ijsbeer tot de orchideebidsprinkhaan en van kameleons tot mimische octopussen. Twaalf verbluffende verhalen en twaalf schitterende zoekplaten.

LEES MEER OVER MEESTERS IN VERMOMMING

BESTEL MEESTERS IN VERMOMMING

LEES OVER DE KINDERBOEKENWEEK EN HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2022