Radio Spirituality 2019-09-28

LUISTER NAAR FRANS SMIT VANAF 28:43 MINUTEN

Goedemiddag en welkom bij Hello Radio Spirituality. We hebben vandaag weer mooie onderwerpen die we bespreken. We gaan in gesprek met Mark Becking voor het item Theosophical Society en praten met hem over dualiteit en non-dualiteit. 

Vanmiddag praten we ook met Frans Smit over het bijzondere boek De engel van het westelijk venster van de auteur Gustav Meyrink, een prachtige uitgave van de Rozekruis Pers. Het item Food for thought wordt gebracht door Monique met een verrassend onderwerp over het gevoel. En dat allemaal op deze middag. Dus ik zou zeggen: ontspan en ga er lekker voor zitten. We zijn er zo met Mark Becking. 

 

Volgens Gustav Meyrink is er de mens in deze wereld, en het oorspronkelijke leven, de innerlijke mens. De zoekende mens heeft geen inzicht en schept illusies die hem te gronde richten. Die illusies noemt Meyrink ‘engelen van het westelijk venster’. Als we God willen vinden, moeten we de binding houden met het juweel met de twaalf vlakken, zo schrijft hij. Dit alles vertelt hij aan de hand van het levensverhaal van John Dee  (fakkeldrager 2), alchemist in de tijd van Elisabeth I (1533-1603).

BESTEL DE ENGEL VAN HET WESTELIJK VENSTER

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *