Radio Spirituality 2020-04-18

BESTEL DE WITTE ELAND

Welkom bij Hello Radio Spirituality. Vandaag hebben we wat wils voor jong en oud. Dus ontspan en geniet gezellig met ons mee. We gaan in gesprek met Eric Verbugt, die dit keer het item Theosophical Society verzorgt en waarin we aandacht schenken aan de zeven stralen. We gaan vandaag ook in gesprek met Maartje Letema (zie foto) en Rivka Lucas. Beide dames zijn lid van het Gouden Rozenkruis en doen veel op het gebied van jeugdwerk. We praten met hen over het recent uitgebrachte kinderboek De witte eland. We zijn er zo en starten met Eric Verbugt.

CITAAT UIT HET BOEK VOORGEDRAGEN IN DE UITZENDING DOOR RIVKA LUCAS

‘Even later glijdt de kano met zacht geruis een zandstrandje op. Terwijl ze met haar laatste krachten de kano het strand op trekt, hoort Rune een geluid achter zich. Met een ruk draait ze zich om en staat oog in oog met een jongen. Hij kijkt haar onderzoekend aan: “Kom jij van de overkant?”
Rune staart de jongen aan. Ze voelt zich verlegen worden maar brandt tegelijkertijd van nieuwsgierigheid. Dan zegt ze: “Dus jij was het”. De jongen grijnst. Rune glimlacht terug en ze kijkt naar zijn handen. Tussen zijn vingers ziet ze iets glinsteren. Het is eenzelfde stuk glas heeft en ze haalt het tevoorschijn. Even staan ze stil en kijken ze naar hun handen. Ongelofelijk dat we elkaar zo goed konden seinen met zoiets kleins. En gebeurt er iets wonderlijks. Wanneer ze de stukjes glas tegen elkaar houden, blijken ze samen te smelten. Het licht dat het glas uitstaalt wordt helderder en sterker. Ze kijken verwonderd om zich heen alsof ze in een andere wereld kunnen kijken.’

BESTEL DE WITTE ELAND

1 thought on “Radio Spirituality 2020-04-18

 1. Els

  Beste mensen van Hello Radio Spirituality,

  Ook deze keer weer heel erg genoten van dr interviews..
  Én van de muziekjes tijdens de interviews.
  Deze muziek zou ik graag meer willen horen en dus willen opzoeken.
  Maar waar is de muziek van?
  Zouden jullie mij dit kunnen laten weten?
  Alvast bedankt.

  Lieve groet, Els

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *