Radio Spirituality 2020-11-21

 

Welkom bij Hello Radio Spirituality. Het is heerlijk weekend en met vandaag weer een mooi onderwerp bij ons in het vooruitzicht, echt weer even tijd om te ontspannen. We gaan in gesprek met Dick van Niekerk, auteur en redacteur bij het Gouden Rozenkruis. We praten met hem over het Logon magazine en de Tsjechische filosoof, pedagoog en theoloog Jan Amos Comenius (fakkeldrager van het Rozenkruis 9), waar hij in columnstijl ditmaal zijn bijdrage heeft geleverd. Luister gezellig met ons mee. We zijn er zo met Dick van Niekerk.  

DOWNLOAD LOGON 2020-4 (PDF, 72 PAGINA’S)

LEES OP ISSUU.COM (BLADEREN)

BESTEL HET TIJDSCHRIFT LOGON 2020-4 OP PAPIER

NEEM EEN (PROEF)ABONNEMENT OP LOGON

Dick van Niekerk – journalist, neerlandicus, auteur en  redacteur. Hij is tevens betrokken bij publicaties van het Gouden Rozenkruis. Onderwerp: LOGON, het nieuwe magazine van het Gouden Rozenkruis dat de opvolger is van het tijdschrift Pentagram. In LOGON staan artikelen over kunst, wetenschap en religie. Eén van de artikelen in de nieuwste editie heeft de titel Filosofie bij rampspoed 2. Het is geschreven door Van Niekerk en gaat over theoloog, filosoof en hervormer Comenius (1592 – 1670). Zijn gedachtegoed is tot op de dag van vandaag actueel.

TEKST VAN COMENIUS UIT UNUM NECESSARIUM – HET ENE NODIG

  • Belast uzelf niet met zaken die u niet echt nodig heeft, maar stel u tevreden met het weinige dat uw gemak dient en prijs God.
  • Ontbreekt het u aan alle gerieflijkheid, wees dan tevreden met het strikt nodige.
  • Wordt ook dit u ontnomen, probeer dan uzelf te behouden.
  • Kunt ge uzelf niet behouden, laat dan uzelf los maar zie toe dat ge God vasthoudt. Wie God heeft, kan alles missen. Hij bezit het kostbaarste wat een mens zich kan voorstellen. Hij bezit het eeuwige leven met God en in God, voor altijd (…).Van alles wat een mens begeren kan, is dit het doel en het einde.

BESTEL UNUM NECESSARIUM VOOR € 5,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *