Instromen op de tweede bijeenkomst van de cursus ‘Mysteriën van God, kosmos, mens’ is nog mogelijk in Utrecht op dinsdag 16 oktober

Bij de meeste van de 19 cursussen ‘Mysteriën van God, kosmos, mens’ heeft de tweede bijeenkomst plaatsgevonden. Helaas niet meer mogelijk om daar nog aan deel te nemen. Wie nog mee wil doen kan op dinsdagavond 16 oktober 2018 terecht in Utrecht voor de tweede bijeenkomst van de verdiepingskring ‘Mysteriën van God, kosmos, mens’, Frederik van Eedenstraat 1, 20.00 – 22.00 uur. Meld je aan de zaal, minimaal 15 minuten voor aanvang.

Oriënteer je op de universele inwijdingsweg zoals die beschreven is door de legendarische Egyptische wijze Hermes Trismegistus door deel te nemen aan de vijfdelige cursus/verdiepingskring ‘Mysteriën van God, kosmos, mens’ van de School van het Gouden Rozenkruis. De bijeenkomsten duren twee uur en bestaan uit een inleiding en een gedachtewisseling daarover.

 

 1. Nieuw bewustzijn, 2 oktober

 • Wat is de aard van de mysteriën?
 • Welk oer-verlangen blijft er over als andere verlangens vervuld?
 • Met welke sleutel kunnen de mysteriën worden ontsluierd?

2. God ervaren, 16 oktober

 • Wat is de relatie tussen zelfkennis en kennis van God?
 • Hoe wordt je ontvankelijk voor het goddelijke?
 • Wat is transfiguratie?

3. De kosmos beleven, 30 oktober

 • Wat is de plaats van onze wereld in het heelal?
 • Hoe verhouden wij ons tot het universum?
 • Hoe kan de mens als microkosmos worden hersteld?

4. De mens bezielen, 13 november

 • Hoe wordt de mens een zoeker en hoe een vinder?
 • Wat is het belang van leer en van sfeer?
 • Welke kenmerken heeft een inwijdingsweg?

5. Landelijke afsluitende bijeenkomst in Haarlem,  18 november (zondagmiddag)

BESTEL HET BOEK MYSTERIEN EN LOFZANGEN VAN GOD, KOSMOS, MENS

Het gaat hier om module 36 van de cursusreeks De Innerlijke Bron. Vier bijeenkomsten vinden plaats in circa 15 plaatsen in gebouwen van de School van het Rozenkruis: Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Doornspijk, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Maastricht, Middelburg en Utrecht. Deze worden gehouden vanaf dinsdag 25 september (avondcursus) en vrijdag 28 september (ochtendcursus). De vijfde en afsluitende bijeenkomst is landelijk en wordt gehouden op zondagmiddag 18 november in het J. Van Rijckenborgh-centrum in Haarlem.

Deze cursus/verdiepingskring sluit aan bij het gelijknamige gratis online-programma en bij het nieuwe boek Mysteriën en lofzangen van God, kosmos, mens- het godsplan verwerkelijken (verscheen op 1 september 2018), maar kan ook onafhankelijk worden gevolgd. Er is geen speciale voorkennis nodig. Ze worden verzorgd door een klein team van cursusgevers die zijn aangesloten bij de School van het rozenkruis. 

Aangezien de cursussen worden verzorgd door een team van vrijwilligers van de School van het Rozenkruis, kunnen de de kosten voor deelname laag worden gehouden: slechts 25 euro voor alle vijf cursusbijeenkomsten, inclusief koffie/thee en syllabus. Dit bedrag kan contant worden voldaan op de tweede cursusbijeenkomst. 

KLIK  VOOR CURSUSDATA, PLAATSEN, ADRESSEN EN TIJDEN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *