De geheime boodschappen van Rennes le Chateau – trilogie van Jaap Rameijer over een bijzonder dorpje in Zuid-Frankrijk

Rennes-le-Château, een dorpje aan de voet van de Fanse Pyreneëen trekt veel bezoekers. Wat is er zo bijzonder aan dit dorp en aan deze streek? Heel wat. Het ‘barst’ er werkelijk van de geheimen, schatten en mysteries. Verhalen over vestigingen van Lemuria en Atlantis, een tempel van Salomo onder berg Cardou, de geheime bergplaats van de Ark, van het graf van Jezus. Schatten van Romeinen, Visigoten en tempeliers. Het geheim van de katharen en van de priester Bérenger Saunière. Ondergrondse beschavingen, een basis voor vliegende schotels onder de berg Bugarach en heilige geometrie. Hernieuwde belangstelling voor de leer van de katharen en voor Maria Magdalena die enige tijd in Rennes-le-Château gewoond en gepredikt zou hebben.

Honderden boeken zijn erover geschreven en tientallen documentaires zijn er over gemaakt. Lincoln, Baigent en Leigh schreven hier hun bestseller ‘Het Heilige Bloed en de Heilige Graal’. Dan Brown baseerde zijn wereldwijde bestseller De Da Vinci Code goeddeels op de geheimen van Rennes-le-Château. En geeft dat ook ruiterlijk toe. Deze trilogie van Jaap Rameijer (ook auteur van onder andere Van Anunnaki tot Illuminati) geeft een overzicht van alles wat er nu bekend is over Rennes-le Château. Voorzien van tekeningen, kaarten, heldere uitleg, veel foto’s en spannende verhalen.

In deel I wordt de turbulente historie van deze streek belicht. Het leven van de geheimzinnige priester, zijn gigantische rijkdom. De bizarre ‘aanwijzingen’ in zijn kerk. Met een uitgebreide rondgang door het dorp en de directe omgeving.

BESTEL DEEL 1 VAN GEHEIME BOODSCHAPPEN VAN RENNES LE CHATEAU

In deel 2 wordt het ‘Heilige Gebied’ rondom Rennes-le-Château verkend. Met zijn kastelen uit de tijd van de katharen, heilige bronnen, inwijdingsgrotten, menhirs, hunebedden, kerken, kloosters en abdijen. En negen prachtige, ‘spirituele’ wandeltochten. Gevolgd door acht schitterende dagtochten in de wijde omgeving van Rennes-le-Château.

BESTEL DEEL 2 VAN GEHEIME BOODSCHAPPEN VAN RENNES LE CHATEAU

In deel 3 wordt verder ingegaan op de belangrijkste mysteries van Rennes-le Château en het hele ‘Heilige Gebied’. Op de katharen, de tempeliers. de heilige geometrie, de geheimzinnige Priorij van Sion, de Graal en de Ark van het Verbond en, heel uitgebreid, op die bijzondere vrouw, Maria Magdalena.

BESTEL DEEL 3 VAN GEHEIME BOODSCHAPPEN VAN RENNES LE CHATEAU

Langzaam worden er verbanden zichtbaar. Het zijn wonderbaarlijke inzichten met Prachtige boodschappen voor de mens van deze tijd. Dan blijkt dat Frankrijk het tweede ‘Heilige Land’ is. Waar de kerk kon overleven dankzij machtige vorsten als Clovis Karel de Grote en waar het oorspronkelijke christendom behouden bleef dankzij katharen, tempeliers en Maria Magdalena.